محمود بهمني رئیس كل بانك مركزی:
900 میلیون تن كالای اساسی در كشور ذخیرهسازی شده!
900 میلیون تن كالای اساسی در كشور ذخیرهسازی شده!
. ادامه راه سبز(ارس): محمود بهمنی كه پیش از این با اعلام رقم تورم 8 درصدی موجب شگفتی شده بود، در حالی از ذخیره سازی 900 میلیون تن كالای اساسی در كشور خبر داده، كه تقسیم این میزان بر 70 میلیون جمعیت ایران نشان می دهد جناب رئیس كل به ازای هر ایرانی، 13 تن معادل یك كامیون كالای اساسی ذخیره كرده است!وبا توجه به آنكه میزان اعتبار ذخیره سازی كالاهای اساسی در سالهای اخیر حدود یك میلیارد دلار بوده، ظاهرا برای 900سال كالای اساسی ذخیره فرمودهاند!در حالی كه رئیس كل بانك مركزی در اظهارات اخیر خود از ذخیره سازی 900 میلیون تن كالای اساسی در كشور خبر داده، این اظهار نظر شوك شدیدی به كارشناسان وارد كرده است.
به گزارش «آینده»، محمود بهمنی كه پیش از این با اعلام رقم تورم 8 درصدی موجب شگفتی شده بود، در حالی از ذخیره سازی 900 میلیون تن كالای اساسی در كشور خبر داده، كه تقسیم این میزان بر 70 میلیون جمعیت ایران نشان می دهد جناب رئیس كل به ازای هر ایرانی، 13 تن معادل یك كامیون كالای اساسی ذخیره كرده است!
كالاهای اساسی، به اقلامی چون برنج، شكر، روغن و گوشت اطلاق می شود و بیشترین ذخیره سازی این اقلام تا كنون، كمتر از ده میلیون تن بوده و حتی اگر كل تولید گندم ایران را كه سالانه 12 میلیون تن است، به این رقم بیفزاییم، باز هم به 3 درصد رقم ادعایی رییس كل بانك مركزی نمی رسد.
اما با توجه به آنكه میزان اعتبار ذخیره سازی كالاهای اساسی در سالهای اخیر حدود یك میلیارد دلار بوده، واگر قیمت متوسط هركالا را حداقل هركیلو یك دلار محاسبه كنیم ظاهرا آقای بهمنی برای 900 سال كالای اساسی ذخیره فرمودهاند.
اظهارات آقای بهمنی در حالی بیان می شود كه وزارت جهاد كشاورزی، رقم ذخیره سازی گوشت(قرمز و سفید) را برای طرح هدفمندی یارانه ها 80 هزار تن(كمتر از یك ده هزارم رقم آقای بهمنی) اعلام كرده و مشخص نیست 9999 ده هزارم دیگر این ذخیره سازی را كدام كالاها تشكیل می دهد!
اگرچه این احتما هم وجود دارد كه مقصود جناب بهمنی از 900 میلیون تن، 900 هزار تن بوده و اشتباه ناقابل! افزایش 3 صفر و هزار برابر اعلام كردن میزان ذخیره سازی، موجب كاهش اعتبار اظهارات و آمارهای رییس بانك مركزی شده است.
==============
پيوندهاي مرتبط با اين مطلب:
» معجزه هزاره سوم: یارانههای نقدی را سرمایهگذاری کنید! + ويدئو
قیمت سیبزمینی و پیاز در دو هفته اخیر، تا دو برابر گران شد
پاسخحذفرئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار کشور گفت: باید با آسیبشناسی قیمت تمام شده تولیدات میوه و ترهبار کشور با آنچه به صورت نهایی در بازار مصرف عرضه میشود بررسی کنیم که سلف خران و دلالان چه سود کلانی را به جیب میزنند.
به گزارش ایلنا، حسین مهاجران در رابطه با افزایش نابهنگام قیمت سیبزمینی و پیاز در بازارهای کشور گفت: بحث افزایش قیمت سیبزمینی و پیاز میتواند وابسته به دو معقوله گرانفروشی و گرانی بازار باشد.
وی افزود: در حال حاضر به دلیل شایعاتی که در بازار به جهت کمبود میزان سیبزمینی و پیاز مطرح شده است ما شاهد گرانفروشی قیمت این دو کالا طی دو هفته اخیر هستیم.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار کشور تصریح کرد: با وجود آنکه سیبزمینی و پیاز به میزان مورد نیاز کشت شده است اما عدهای فکر میکنند ما با کمبود این محصولات مواجه هستیم بر همین اساس سیبزمینی که طی ۱۵روز گذشته ۲۳۰ تا ۳۰۰ تومان فروخته میشد در حال حاضر ۳۲۰ تا ۴۵۰ تومان در اختیار متقاضی قرار میگیرد و پیاز نیز از کیلویی ۱۸۰ تومان به کیلویی ۳۸۰ تومان افزایش قیمت پیدا کرده است.
وی متذکر شد: قیمت سیب نیز طی هفتههای اخیر با افت و خیزهایی همراه بوده است آفتهایی که به دلیل تغییرات جوی به این میوه وارد شده است حتی موجب افزایش قیمت قیمت سیب پا درختی از کیلویی ۳۰۰ تومان تا کیلویی ۶۰۰ یا ۷۰۰ تومان شده است. به گفته مهاجران بیشترین افزایش قیمت میوهجات و سبزیجات به دلیل ورود عدهای سودجو به بازار این محصولات بوده است.
وی ادامه داد: براساس اذعان کشاورزان هر کیلو سیب ۵۵۰ تا ۶۰۰ تومان از این افراد خریداری میشود که البته بخشی از آن طی نقل و انتقالات کنستانتره به افشرده تبدیل میشود و این اقدام موجب افزوده شدن بیست درصدی قیمت محصولی چون سیب تا ۸۰۰ تومان میشود. ۳۰۰ تومان نیز صرف جابجایی این میوه از زمین تا سردخانه و از سردخانه تا میادین میوهوترهبار میشود و ۱۵۰تومان نیز به جهت بستهبندی و هزینه باربری مورد صرف میشود و قیمت سیب را تا کیلویی ۱۲۵۰تومان افزایش میدهد اما ما مشاهده میکنیم که این محصول با قیمت کیلویی ۱۵۰۰ تومان در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد.